FARMPRINT online

uw persoonlijke online-drukker met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van media en meer..

Aanleveren bestanden

Aanleverspecificaties

Het aanleveren van bestanden voor print- en drukwerk dient goed te gebeuren en daarom controleren wij altijd gratis het bestand op e.v.t. fouten. U kunt bestanden voor print- en drukwerk het beste aanleveren als drukklare PDF-bestanden, bij voorkeur als Certified PDF (PDF/X-1a)

Via e-mail: Bestanden tot 10 Mb kunnen worden verstuurd per e-mail naar info@farmprint.nl
Via www.wetransfer.com kunt u grote bestanden versturen van meer dan 10 Mb

Richtlijnen voor opmaak van bestanden

Maak bestanden op met 3 mm afloop (bleed) rondom incl. snijtekens op het juiste formaat. Dit betekent dat een ontwerp 3 mm aan alle kanten groter aangeleverd dient te worden dan het uiteindelijke schoon gesneden formaat. Zo voorkomt u dat er na het snijden een wit randje te zien blijft.
Heeft u niet de mogelijkheid om een afloop te creëren? Dan kunnen wij uw bestanden op het netto formaat iets vergroten.

Plaats teksten en beelden minimaal 5 mm van de rand.
Hoe hoger de resolutie, hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding is. Wij adviseren om alle beeldmaterialen met een resolutie van 300 DPI aan te leveren om de kwaliteit te bewaren en verkleining van bestanden te voorkomen.

Laagste prijsgarantie in Nederland

Overige richtlijnen voor aanlevering

JPEG-bestanden worden ook veelal gebruikt, met name voor foto’s op het internet. JPEG-bestanden zijn echter gecomprimeerd en bevatten minder informatie. De compressie kan ten koste gaan van de kwaliteit.

Lever Illustrator-bestanden als EPS aan. Zet de lettertypen bij voorkeur om naar lettercontouren.
Lever alle bestanden in CMYK aan voor het full colour print- en drukwerk. Dient er in PMS kleuren gedrukt te worden? Geef dit dan correct aan in het bestand.

Programma’s als Word, Publisher, Powerpoint of Excel vallen niet onder het scala aan grafische opmaakprogramma’s en worden vooral als platte teksten gebruikt.